Amerikan Basınından Özetler   |   160 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı   |   Mozambik'te Sel Faciası: 10 Ölü   |   Uluslararası Piyasalarda Bugün   |   2B'de Taslak Hazır Meclise Geliyor!   |   Polis Kurşununa İlginç Savunma   |   Tuncay Güney Türkiye'ye Çok Kez Gelmiş   |   Ertuğrul Özkök’ün 85 yıllık Hayat İksiri!   |   Kassam, Cebeli Kaşif'deki İsrail Tanklarını Böyle Vurdu - Video   |   NATO Afganistan İçin Azeri Güzergahını Seçti   |  

Ana Sayfaya Dön

 

Gladyo'dan Avrasya Kontrolüne

15 Kasım 2008 Cumartesi : 14:30

Gladyo Perinçek ve İlhan Selçuk gibi isimleri işkenceden geçirmişti. Sonra Ergenekon hangi eksene girdi ve bu isimler yönetime geldiler...?

Mahir Kaynak/Star

Ergenekon

Bombanın kime ait olduğu, hangi eylemin kim tarafından yapıldığı, nelerin planlandığı, konuşmaların içeriği tartışılıyor. Bir taraf ne kadar tehlikeli bir oluşumla karşı karşıya olduğumuzu söylerken diğer taraf normal bir yaşantı içinde ne varsa onun ötesinde bir şey bulunmadığını söylüyor.

Bir olayı doğru değerlendirmek için elimizdeki verilerin çelişkili olup olmadığının araştırılması gerekir.Eğer bir çelişki varsa değerlendirmemizin, en azından, saptırılmış olduğu ortaya çıkar. Bu olaydaki çelişkiler şöyle sıralanabilir: Örgütün Gladyo’nun devamı olduğu ve günümüzde adı değişerek devam ettiği söyleniyor. Eğer böyleyse geçmişte Gladyo tarafından gözaltına alındıklarını ve kötü muameleye maruz kaldıklarını söyleyen Doğu Perinçek ve İlhan Selçuk gibi kişilerin bugün Ergenekon’un düşünce üreten kişileri olması nasıl açıklanabilir? Bu durum söz konusu kişilerin taraf değiştirdiği mi yoksa örgütün karşı tarafın eline geçtiği anlamını mı taşır?

ABD tarafından kurulduğu söylenen Gladyo’nun bugün ABD karşıtı olması ve Avrasyacı politikalar izlemesi örgütün ele geçirildiğini gösterir. Ele geçiren güç kimdir? Bu gücün uluslararası bir desteği var mıdır?

Ayrıntılarda herkes kendi görüşlerini destekleyen unsurlar bulabilir ama yukarıdan bakınca tam bir çelişki yumağıyla karşı karşıya kalırız.

Bu örgütü Susurluk çetesinin bir devamı olarak gören ve eğer bu çete gerektiği biçimde değerlendirilse ve tasfiye edilseydi bugünkü sorunların ortaya çıkmayacağını söyleyenler de var. Oysa bu iki örgüt birbirinin devamı değil zıddıydı. Ergenekon örgütü daha ziyade asker kökenli kişilerin kontrolünde iken Susurluk çetesinde asker karşıtı bir yapılanma söz konusuydu. Örgüt içindeki birkaç asker kökenli kişi bu vasfı değiştirecek boyutta değildi. Susurluk çetesi bir konum değişikliğinden çok egemen gücü değiştirmeyi amaçlıyordu. Siyasi iktidar tarafından destekleniyor ve mensupları devletin imkanlarını kullanıyordu. Susurluk kazası olmadan önce yazdığım bir yazıda oluşturulmak istenen güç odağının şu unsurlardan oluştuğunu yazmıştım: Siyasi iktidar, silahlı güç olarak Emniyet ve korucular, istihbarat Emniyet içinde oluşturulacak ya da o zaman kurulması planlanan yeni istihbarat örgütü olacaktı. Ülkeye egemen olan güç, durumu fark etti ve belki kaderin yardımıyla, belki de birilerinin desteğiyle, meşhur kaza oldu ve örgüt etkisiz hale getirildi. Örgütte yer alan kişiler konumlarını kaybetmediler, ölenler kahraman sayıldı. Yani Susurluk Çetesi olarak adlandırılan örgüt küçümsenecek bir oluşum değildi. Zaten sıkıştıkları zaman kendilerini devletin bir uzantısı olarak gösteriyorlardı. Bu örgütün şifresini çözmek için birçok metot bulunabilir ama bir tanesi basit ve kolay sonuç verecek cinstendir. Asala örgütü çökertildi mi yoksa görevi bittiği için tasfiye mi edildi? Çökertme efsanesi hangi amaçla uyduruldu ve rol aldığı söylenen kişiler, sanık durumunda olanlar da dahil, nasıl itibar kazandılar?

Ayrıntılardan birçok film senaryosu çıkartılabilir ama siyasi analiz çok önemli gelişmelerin açığa çıkarılmasını sağlar.

 

Safya Başı

Toplam (0) adet  yorum eklenmiştir.

Yorumların Tamamı İçin Tıklayınız.
 
Bahçeli bu hatayı nasıl yaptı?
Bülent Korucu, MHP lideri Bahçeli'nin yere göğe sığdıramayarak açıkladığı Trabzon adayını yazdı. Cev
Türkiye Bunu Neden Yapamıyor?
İsrail'in Gazze Şeridi'ne önce hava sonra kara harekatıyla saldırması karşısında bölgede liderliğe o
Yahudiler Gerçekte Neye İnanır?
Hz. Musa’nın sayısız mucizelerine şahit olmalarına ve Hz. İsa bir zamanlar aralarında yürümesine rağ
İsrail Kankisi Türk Paşa Ve Ertuğrul Özkök
"yirmisekizşubatbinyıl"cı Genelkurmay Başkanı "...karşı çıkanlar Yahudi düşmanı doğmuş" deyivermişti
Mahalle Baskısına  Bir Yorumda Mağden'den
Perihan Mağden, 'Mahalle baskısı' anketi, kendisine yapılan yargı oyunları, Ferda Paksüt'ün dinlenme

n

İlhan Selçuk'tan, TSK'ya darbe yapın çağrısı

n

Gökçek'in kolunu kanadını kim kırdı?

n

Gönültaş Erbakan'ın Peşini Bırakmadı

n

Türkiye İsrail’den Ne Kadar Silah Alıyor?

n

Danıştay&Yargıtay Devreye Girdi

n

Ümmetin Suskunluğunu Sana Şikâyet Ediyorum!

n

Vahşi Siyonizm İdeolojisi Ve Müslümanların Sorumluluğu

n

Anlaşmayı Erbakan İmzalamadı Ama...

n

Filistin Davasına İhanet Edenler

n

İsrail Savaş Uçakları Konya'dan Kalkıyor!

n

Utanmasalar Katliamı Hamas Yaptı Diyecekler!

n

İşte bir günde karar almanın gücü

n

Türk ordusuna Ermeni General lazım!

n

Sayın Başbakan,Arabuluculuk saygı getirmiyor!

n

Hürriyet'ten Bir 'yalan' Namaz haberi daha

n

Müslüman mısınız? Güldürmeyin Adamı!

n

Gazze Katliamı 'Büyük Savaş' İçin Bir Fırsat

n

Korkunç seçim stratejisi deşifre oldu

n

Bu da 'Laik Mahalle Baskısı' Araştırması

n

Karayalçın Halkı Ergenekon'la Tehdit Etti

VİDEO HABERLER

YAZARLAR


Davethaber

Basın Konseyi Kim Ki www.davethaber.com u uyarıyor

İKTİBAS YAZILAR


Abdurrahman Dilipak

Allahu ekber!