Ukrayna'dan Rusya'ya Korsan Suçlaması   |   Zimbabve'de Kolera Salgınından 300 Kişi Öldü   |   Microsoft'un Ücretsiz Virüs Programı   |   20 Kasım Dünya Çocuk Günü'nde Gasbedilen Haklarını İstediler   |   İran Füzelerinin Menzilini Açıkladı   |   Golfçü Paşa çatışma ve ölüm haberlerini alınca, Jazz konserini iptal etti   |   Trafik Kazalarında Günün Bilançosu:13 Ölü   |   Norveç Savaş Uçağı Filosunu Yeniliyor   |   Kalecinin talihsiz anı ! Video   |   Erdoğan'dan Bankalara Kredi Uyarısı   |  

Ana Sayfaya Dön

 

DTP Başbuğ'a Tepki Gösterdi

05 2008 Cuma : 17:33

DTP'li vekillerden Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "Diyarbakırlıların bize fahri hemşerilik vermesi lazım" açıklamalarına tepki geldi. İşte o tepkiler

Diyarbakırlıların bize fahri hemşerilik vermesi lazım" diyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a DTP'lilerden tepki geldi.


Diyarbakır'da sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşen ve "Diyarbakırlıların bize fahri hemşerilik vermesi lazım" diyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a DTP'lilerden tepki geldi. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, "Fahri hemşerilik istemesi oralı olduğunu göstermez, hemşerilik beratı halkın iradesi ve onun temsilcisinin takdiridir" dedi. DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik ise 'askerlerin fahri hemşeriliği sevdiğini' belirterek "bu Kenan Evren alışkanlığıdır, ancak çatışmalı ortam son bulduğunda Diyarbakır'ın fahri hemşerisi olabilir" diye konuştu. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da "Fahri hemşeri olabilmesi için öncelikle Diyarbakır halkının bütününü kucaklamaları, halkın seçtiğine, halkın iradesine saygı göstermeleri gerekir" dedi.

DTP milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Diyarbakır'da bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yaptığı görüşmeyi ve 'Fahri Hemşerilik' talebini ANKA'ya değerlendirdi. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Başbuğ'un sivil toplum örgütü adı altında 'birileri' ile bir araya gelmesi ancak Büyükşehir Belediye Başkanı'nı dışlamasının anlamlı olduğunu belirtti. Birdal, "Fahri hemşeriliği, bu onuru Diyarbakır halkı verir. Birilerinin kendini oralı ilan etmesi, oralı olduğunu göstermez. Fahri Hemşerilik halkın iradesi ile seçtiği Büyükşehir Belediyesi'nin takdiridir." diye konuştu.

-"GENERALLER KENAN EVREN GİBİ DAVRANMAYA DEVAM EDİYOR"-

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik ise 'askerlerin fahri hemşeriliği sevdiği'ni belirterek "bu Kenan Evren alışkanlığı. Kenan Evren anayasasının değişmezliğini savunan generaller Kenan Evren gibi davranmaya devam ediyor. Diyarbakır'ın fahri hemşerisi olunabilmesi için çatışmalı ortamın demokratik sürece geçmesi için çaba gösterilmesi lazım. Toplumsal barış sağlandığı zaman Diyarbakır'ın fahri hemşerisi olabilir." dedi. Özçelik, Başbuğ'un bazı sivil toplum örgütleriyle yaptığı görüşmeleri ise "işe yaramaz" şeklinde değerlendirdi.

-"FAHRİ HEMŞERİLİK İÇİN ÖNCE HALKIN SEÇTİĞİNE VE İRADESİNE SAYGI GEREKİR"-

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, Genelkurmay Başkanı'nın kuvvet komutanları ile Türkiye'nin her yerinde ziyaretler yapmasının, sivil toplumla görüşmesinin doğal olduğunu, abartılmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Ancak Diyarbakır gibi bir büyükşehirde, güneydoğunun en büyük kentinde, halkın iradesiyle seçilmiş yerel yönetimler göz ardı ediliyorsa bu ziyaretin önemi yoktur. TTB, barolar ve insan hakları kuruluşları gibi bölgenin sorunları konusunda en duyarlı kesimlerle görüşülmüyor. Geriye kala kala hükümetten ihale beklentisi olan iş çevreleri, AKP yandaşları, cemaat sermayesi, AKP hükümetinin bölgeye özenle seçip gönderdiği mülki erkan kalıyor. Görüşme bunlarla yapılıyorsa, bu görüşmelerde de bir ayrımcılık yapılıyorsa, bütün halkı temsilcilerini kucaklayamamış bir görüşme fotoğrafı veriliyorsa, buna sebep olanların biraz da kendilerinin düşünmesi gerekir."

Fahri hemşeri olunabilmesi için Diyarbakır halkının bütününün kucaklanması gerektiğine işaret eden Kaplan, "25 yıldır süren bir çatışmanın tarafı durumunda olan Silahlı Kuvvetler'in en azından öncelikli olarak, silahların susması, akan kanın durması konusunda, halkın kaygılarını da dikkate alarak, kendilerinin bir çözüm projesi varsa, Türkiye'nin birliği ve demokrasisi için, halka bu güveni, bu umudu vermeleri gerekiyor. Fahri hemşeri olmak istiyorlarsa öncelikle halkın büyük bir oy oranıyla seçtiği yerel yönetimlerin bu tür beratları verdiğini düşünerek, halkın iradesine, seçtiklerine saygı göstermeleri gerekir. İstiklal Savaşını birlikte vermiş kürt yurttaşlarımızın da katıldığı bir Zafer Bayramında dahi Meclis'te grubu bulunan DTP'yi dışlayarak halkın özgür iradesi karşısında duruş göstererek hiç kimse orada 2 yıl görev yaptı diye fahri hemşerilik beklentisi içine girmesin. Saygı beklemek Diyarbakır halkının en büyük hakkıdır. Temsilcilerine yapılan ayrımcılık halka yapılmıştır. Halk bir bütün olarak kucaklandığında silahlı kuvvetleri de başbakanları da siyasi partileri de bütün renkleri de sevgiyle kucaklayacaktır." diye konuştu.

Aktİf Haber

 

 

Safya Başı

Toplam (0) adet  yorum eklenmiştir.

Yorumların Tamamı İçin Tıklayınız.
 
Mustafa Sarıgül DSP'ye Geçiyor
Mustafa Sarıgül, CHP ile tüm bağlarını bitirip, köprüleri attı. Yarın DSP'ye katılacak... Bir isim d
Uras: Yerel seçimler Baykal'ın son seçimi
Ufuk Uras, yapılacak yerel seçimlerin, Deniz Baykal'ın katılacağı son seçim olacağını savundu.
Aydın Doğan Mı Vekil Yaptı?
Küçük yatırımcıya büyük darbe indiren tartışmalı İş-Doğan-POAŞ birleşmesinde Kılıçdaroğlu'nun rolü b
CHP'de tombaladan çıkan vekil
Çarşaf açılımı CHP'yi kaynayan kazana çevirdi. Necla Arat'ın çıkışına CHP İstanbul İl Başkanı Tekin,
DSP'den Baykal'a Başörtüsü sorusu
DSP, başörtülü kadınlara rozet takan Deniz Baykal'a Anayasa Mahkemesi'ne başvurularını hatırlattı.

n

Baykal'dan Çarşaf Açılımı

n

Kamer Genç yine çıldırttı !

n

Başörtülünün tehdit olmadığını anladı !

n

TBMM'de sandalye sayısı değişti

n

Sarıgül'e CHP kapısı tam kapandı

n

MHP'nin İstanbul Adayı

n

Demirel Siyasetin Münafığıdır

n

Bahçeli Erdoğan'a Yüklendi

n

Bakan Günay'la Ezan Polemiği

n

Bu ne yaman çelişki!

n

CHP seçim için sürpriz aday arıyor

n

Koç: Kara çarşaflılar sadece dekor

n

Üniversitede Ergenekoncular, Solcu Öğrencilere saldırdı

n

DTP Başkanını Türk soyadı rahatsız ediyor mu?

n

Alevi-Kürtler, Dersim'de fare gibi zehirlendiler

n

Asacaksanız beni asın !

n

CHP'de Ergenekon yangını çıktı!

n

CHP'li vekilin Başbuğ'dan tuhaf isteği

n

Sezer'den CHP itirafı

n

DTP kötü yakalandı

VİDEO HABERLER

YAZARLAR


Ahmet Yıldız

Devletin Din Tasarımı Devam Ediyor

İKTİBAS YAZILAR


Abdurrahman Dilipak

Demirel ve ötekiler...

EN ÇOK OKUNANLAR - YORUMLAR

ANKET

Ergenekon'un bitirilebileceğine inanıyor musunuz?
Evet
Hayır

Sonuçları Göster

FOTO GALERİ

Bu Karikatür Herşeyi Anlatıyor
Salih Memecan bu kez Baykal'ın çarşaf açılımını ve açıklamalarını öyle bir çizdi ki, bu karikatürler
Milliyet'ten tuhaf karikatür
Milliyet çizeri Ercan Akyol, Kurtuluş şavaşı'nın son gazisi Mustafa Şekip Birgöl'ü Ergenekon tutuklu

HABER KÖPRÜLERİMİZ

     
Tasarım & Yazılım :Networkbil.net

Ana Sayfa   |   Künye   |   İletişim

info@davethaber.com              Davet Haber © 2008  Tüm Hakları Saklıdır.
İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.